Kom til Oslo og se

 
800px-Frognerpark_water.jpg

Frognerparken

Med Gustav Vigelands berømte statuer, parken viser Gustav Vigelands skildring av menneskenes liv fra begynnelse til slutt. Parkens mest kjente statuer er Sinnataggen som stårr midt på broen og Monolitten som er parkens avsluttende monument. Monolitten er imponerende i sin størrelse og visste du at den er skåret ut av ett enkelt steinstykke?

Frognerparken inneholder også Frognerbadet med 4 utendørsbasseng, stupetårn og vannrutsjebane.


oslo operahus.jpg

Operaen

Oslos Operahus ble åpnet 12april 2008 og er designet av Snøhetta. Mange kommer til operaen for å nyte arkitekturen eller byggets to restauranter, Brasserie Sanguine og Argent Fine Dining. Operaens plassering i Bjørvika gjør den enkel å besøke for alle som ankommer/reiser fra Oslo sentralstasjon.


HOP-proj-18.jpg

Holmenkollen

Med sin fantastiske utsikt over Oslo er Holmenkollen vel verdt et besøk når man er i Oslo. Vil du hoppe i Holmenkollen? Prøv skimuseets skisimulator hvor man «hopper» i Holmenkollen og kjører Super G. Eller besøk cafeen og museumsbutikken for en kaffe eller en hyggelig suvenir fra ditt besøk i hovedstaden. 


Korketrekkeren

På vinteren er dette Oslos beste akebakke, med café og akebrettutleie kan alle nyte gleden og farten av en tur ned korketrekkeren.


Akershus festning

Dette fantastiske byggverket har beskyttet Oslo siden ca år 1299 og huser i dag Forsvarsmuseet, Norges hjemmefront museum og Akershus slott.  Kom innom og lær om Norges historie eller bare for å se festningen og vandre rundt i dette historiske byggverket.


Aker brygge

Flotte restauranter, shopping og cafeer er noe av det som lokker mennesker til Aker Brygge sommer som vinter. Besøk også Tjuvholmen med Astrup Fearnley museet eller bare nyt den tidsriktige arkitekturen.

 

 
Bygdøy_lovelyliten.jpg

Bygdøy

Bygdøy er kjent for dets museer men også for dets villastrøk, ta båten over fjorden på sommeren eller buss nr. 30 på vinteren og besøk de forskjellige museene eller vandre i villastrøket og se de fantastiske husene.  Her ligger blant annet Norsk Folkemuseum, Kon-Tiki museet, Frammuseet og Vikingskipsmuseet.


Nobels fredsenter

Med informasjon om fredsprisvinnerne, Alfred Nobel og internasjonal fredsinnsats innbyr senteret til et spennende og lærerikt besøk for voksne og barn.


Edvard_Munch_-_Madonna_-_Google_Art_Project.jpg

Munchmuseet

Her kan man se mange av Edvard Munchs verker gå gjerne inn på:www.munch.museum.no for å se hvilke utstillinger museet tilbyr.  
Når man er på Tøyen kan vi også anbefale et besøk i den botaniske hage eller på Museet for Naturhistorie.

Av Oslos mindre museer kan vi nevne: Historisk museum, Stenersenmuseet, Ibsen museet. Film museet og museet for samtidskunst. Eller besøk Oslo reptilpark eller The mini bottle gallery.


Konserter og forestillinger

Gå  inn på http://www.visitoslo.com/en/whats-on/events/ for å se hva som er på underholdningsplanen under ditt besøk.